Cele w życiu Dodano: 2009-04-19 20:38
Tak sobie siedzę i myślę, co trzyma ludzi na tych ziemskim łez padole? Jakimi wartościami się w życiu kierują? Do czego dążą? Chciałabym poznać wasz opinie
Oczywiście nie ma tu raczej mowy o generalizacji, chodzi mi o waszą hierarchię wartości i cele w życiu. Zachęcam do dyskusji.
"I lived the life of a drifter waiting for the day/ When I'd take your hand and sing you songs/ And may be you would say/ Come lay with me and love me/ And I would surely stay." "A ty z tej próżni czemu drwisz, kiedy ta próżnia nie drwi z ciebi
Dodano: 2009-04-19 20:47
Właśnie dla szczęścia,a może tak jak dla mnie celem jest rodzina ,własna rodzina co wiąże się nieodzownie
dla mnie ze szczęściem.

Kochaj bliskich twemu sercu,tak szybko odchodzą...
Dodano: 2009-04-19 21:52
wszelkiej maści doświadczenie. raduje mnie doświadczanie życia, czegokolwiek na świecie, a najbardziej odkrywanie coraz nowszych rzeczy, staram się dostrzegać pozytywy nawet w bardzo bolesnych sytuacjach, które przecież umacniają.
kiedyś, czytając tekst pewnej piosenki zauważyłem, że przesłanie pokrywa się w znacznym stopniu z moim sensem:
"Hold on, stay inside this holy reality, this holy experience (...) Recognize this as a holy gift and celebrate this chance to be alive and breathing."
Re: Cele w życiu Dodano: 2009-04-19 22:10
| Wampgirl napisał(a): |
Tak sobie siedzę i myślę, co trzyma ludzi na tych ziemskim łez padole? Jakimi wartościami się w życiu kierują? Do czego dążą? Chciałabym poznać wasz opinie Oczywiście nie ma tu raczej mowy o generalizacji, chodzi mi o waszą hierarchię wartości i cele w życiu. |
nie dziwię się ja Tobie że tak myślisz. W sumie na co studia,praca,kasa,rodzina,dzieci,i ogólnie szczęście,jak to wszystko się kiedyś kończy? Cóż to za szczęście które nie trwa wiecznie? A i tak, za życia nie jesteśmy wszechmocnymi bogami...
moje cele są banalne-unikam niepotrzebnych sporów z tymi z którymi przyszło mi żyć,bo szkoda na to czasu,a nawet może staram się żeby było miło :wink:
wartości? rodzina,spokój,zdrowie :)
In these days I’m breathing stone